Schaatslessen

Onze schaatslessen van september 2023 tot 23 maart 2024.

De schaatslessen zullen weer doorgaan op zaterdag middag vanaf midden september 2024. Je kan je inschrijven t.e.m. zaterdagochtend 08.30 uur. 

De focus ligt op beginnende schaatsers die hun eerste stappen op het ijs willen zetten. Je kan schaatslessen volgen vanaf 4 jaar.  Wil je starten met ijshockey of kunstschaatsen, dan is deze les ook de ideale start voor jou. Monitors van zowel Hivernia als Cold Play Sharks zullen je begeleiden voor je eerste stappen op het ijs. Je kan elke week instappen. Een hele reeks volgen is niet noodzakelijk.  We inventariseren wekelijks ahv de inschrijvingen voor die dag wie in welke groep terecht komt en zorgen er op deze manier voor dat je zo snel mogelijk je schaatskennis ziet vooruitgaan.

Wat moet u doen : Koop uw ticket aan via de website via de pagina van de kalender.  (tarief schaatsles = 13.00 euro). 

In de aankoop van het ticket zit eveneens een gratis ticket voor de aansluitende publieke schaatsbeurt en natuurlijk ook  de eventuele huur van de schaatsenen de begeleiding tijdens de les inbegrepen.  Een helm is verplicht maar is niet inbegrepen in dit tarief.

De begeleiders zullen u 15 minuten voor aanvang van de schaatsbeurt opwachten in de inkomhal van de ijspiste en u verder wegwijs maken.

Reserveren op voorhand is noodzakelijk. Omwille van organisatorische redenen is het absoluut noodzakelijk dat u tijdig aanwezig bent  voor de schaatslessen. Zodra de lessen begonnen zijn, kunnen we u niet meer toelaten!

Groepen zijn niet toegelaten tijdens de schaatslessen.

Wat heeft u nodig : 

Om veiligheidsredenen zijn alle deelnemers aan de schaatslessen verplicht om helmen te dragen wanneer zij het ijs betreden. Beginnende schaatsers vallen nog regelmatig en een helm kan hoofdletsels voorkomen.
We verhuren helmen aan 3 euro per sessie.  U kan ook een gewone ski- of fietshelm dragen waardoor je bij een val toch beschermd bent. 
Verder verzoeken we alle ouders om de lessen van in de cafetaria of vanuit de tribune bij te wonen. Het is NIET toegelaten om langs de ijspiste de schaatslessen bij te wonen. 
Onze coaches zijn getraind om met kinderen en jongeren te werken en zullen het nodige doen om de trainingen zo vlot mogelijk te laten verlopen.

De coaches voorzien de nodige extra hulpmiddelen zoals sticks en pucks voor het ijshockey en de nodige kegels en andere trainingsmiddelen.


 

Schaatskampen : Momenteel liggen er nog geen schaatskampen vast. We bekijken de mogelijkheden voor de vakanties in 2023-2024 en informeren zodra er duidelijkheid is.

Informatie kampjes : We organiseren telkens 3 dagen vol schaats- en sportplezier.

Geen ervaring of kan je toch al een beetje schaatsen, zin om eens kennis te maken met kunstschaatsen of ijshockey... geen nood... tijdens deze driedaagse kampjes kan je alles eens uitproberen.

Inschrijven voor het kampje kan je via de Vakantiezapper van Kinderstad Mechelen: https://kinderstad.mechelen.be/vakantiezapper_zomer2022_lr2

Deze activiteiten staan ook al klaar in de webshop https://webshopmechelen.recreatex.be/Activities/Overview .

Een dag in het kampje ziet er als volgt uit : 

 

08.00-09.00 uur

Opvang door hoofdmonitor Hivernia of Cold Play Sharks

09.00-10.00 uur

Lichte warming – up/stretching en klaarmaken om op het ijs te gaan

10.00-12.00 uur

Ijstraining door monitors van Hivernia en Cold Play Sharks

12.00-13.00 uur

Middagpauze : boterhammetjes op eten in de cafetaria. Mogelijkheid om een snack of een drankje te kopen is toegestaan

13.00-14.00 uur

Spelletjes op de parking van ISCM of in de tribune

14.00-16.00 uur

Schaatsen tijdens de publieke schaatsbeurt met de monitors

16.00-17.00 uur

Na-opvang door de hoofdmonitor Hivernia of Cold Play Sharks