Schaatslessen

Schaatslessen

Elke vrijdag van 18u30-19u30 zijn er onze schaatslessen. Onze monitoren staan op het ijs om kinderen en volwassenen de juiste schaatstechniek aan te leren. 

Het ijs wordt ingedeeld in groepjes van de wankele beginner tot de meer ervarene schaatser die zijn techniek wil bijschaven. Je kan ook je eerste stappen in het kunstschaatsen of een keer met stick en puck op het ijs gaan in een kleinere groep, zonder dat je meteen moet beslissen of deze sport werkelijk iets voor jou is.

Een schaatsles kost 10 euro per sessie. In dit tarief zit het eventuele gebruik van de huurschaatsen en de toegang tot de discoschaatsbeurt van 19u30-22.00 uur inbegrepen.

Reserveren op voorhand is niet noodzakelijk. Omwille van organisatorische redenen is het absoluut noodzakelijk dat u uiterlijk om 18u20 geregistreerd bent voor de schaatslessen. Na dit uur kunnen wij u niet meer toelaten tot de schaatslessen!

Groepen zijn niet toegelaten tijdens de schaatslessen, tenzij uitdrukkelijke reservatie.

Vanaf 1 februari 2018 willen wij, om veiligheidsredenen, alle deelnemers aan de schaatslessen verplichten om helmen te dragen wanneer zij het ijs betreden. Beginnende schaatsers vallen nog regelmatig en een helm kan hoofdletsels voorkomen.
We zullen vanaf 1 februari een aantal helmen verhuren aan 3 euro per sessie.  U kan ook een gewone ski- of fietshelm dragen waardoor je bij een val toch beschermd bent.  In de shop @ ISCM zijn aangepast helmen te koop die voldoende bescherming bieden.
Verder verzoeken we alle ouders om de lessen van in de cafetaria of vanuit de tribune bij te wonen. Het is vanaf heden niet meer toegelaten om langs de ijspiste de schaatslessen bij te wonen. 
Onze coaches zijn getraind om met kinderen en jongeren te werken en zullen het nodige doen om de trainingen zo vlot mogelijk te laten verlopen.